Flødelegeret kammuslingesuppe (4 pers.)
2 Kammuslinger pr. person.
evt. fine strimler af selleri, gulerod og porre
1 fiske terninger og 3 dl vand (fiskefond)
2 dl fløde
2 dl hvidvin
2 løg
1 dl Noilly Prat
til stegning smør og olivenolie
1 tsk. karry eller gurkmeja
friske krydderurter
Der laves en cremesuppe af fond, fløde, løg og vine.
2 løg svitses i halv olivenolie og smør, tilsæt 1 tsk. karry eller gurkemaja, 1 terning fiskebouillon opløses i 3 dl vand som bringes i kog, 1 dl Noilly Prat og 2 dl hvidvin tilsættes og suppen koger ind. Tilsæt 2 dl piskefløde og smag til med salt og peber. Løg siges fra og retten jævnes med marizena.
Urterne kommes i suppen som gives et opkog.
Kammuslingene brunes let i olivenolie og smør.
Serveres i en dyb tallerken, med krydderurter som pynt.
|