Flødelegeret
Kammuslingesuppe

 

 

 

 

Flødelegeret kammuslingesuppe (4 pers.)

2 Kammuslinger pr. person. 

evt. fine strimler af selleri, gulerod og porre

1 fiske terninger og 3 dl vand (fiskefond)

2 dl fløde

2 dl hvidvin

2 løg

1 dl Noilly Prat

til stegning smør og olivenolie

1 tsk. karry eller gurkmeja

friske krydderurter

 

Der laves en cremesuppe af fond, fløde, løg og vine.

2 løg svitses i halv olivenolie og smør, tilsæt 1 tsk. karry eller gurkemaja, 1 terning fiskebouillon opløses i 3 dl vand  som bringes i kog, 1 dl Noilly Prat og 2 dl hvidvin tilsættes og  suppen koger ind. Tilsæt 2 dl piskefløde  og smag til med salt og peber. Løg siges fra og retten jævnes med marizena.

Urterne kommes i suppen som gives et opkog.

Kammuslingene brunes let i olivenolie og smør.

Serveres i en dyb tallerken, med krydderurter som pynt.